Muziek Docenten Collectief Amsterdam

Alexandra Lindeboom

piano

Alexandra Lindeboom

Mijn pianostudie begon ik  aan de Muziekschool Amstelveen, en besloot dit een paar jaar later voort te zetten aan het Hilversums Conservatorium (hoofdvak piano klassiek) bij  pianiste Fania Chapiro.

Tijdens het  examenjaar heb ik vanwege mijn interesse voor jazzmuziek en lichte muziek in het kader van “studiedifferentiatie” een jaar jazz improvisatie lessen kunnen volgen  bij pianist Rob Madna.

In 1986 besloot ik naast mijn werkzaamheden als begeleidster bij het toenmalige cabaret van Sieto en Marijke Hoving, een zelfstandige lespraktijk te starten. Inmiddels geef ik tot op heden les aan zowel volwassenen als (zeer jonge) kinderen, beginners en gevorderden.

De afgelopen jaren heb ik als pianiste  mijn medewerking verleend aan een aantal  klassieke concerten  in oa het Teylers Museum in Haarlem, Kasteel Twickel in Delden, Lunchconcert in het concertgebouw Amsterdam, en landelijke optredens en optredens in  de Dordogne voor verschillende gelegenheden met Salon Ensemble “Angels Serenade”

Ik 2004 behaalde ik mijn diploma ‘Remedial Teacher” aan de Fontys Hogescholen, en volgde daarna een aantal jaren de Suzuki-opleiding voor piano.

Momenteel ben ik verbonden als pianodocente bij  het Muziekdocenten collectief Amsterdam, als zelfstandig pianodocente met een lespraktijk van 25 leerlingen, en pianiste  (oa als koorrepetitor van “Mabosko”  in Koog ad Zaan  en als fluit-piano duo met fluitiste Marian jaspers Fayer waarmee ik  een jaarlijks terugkerende reeks concerten verzorg. Verder ben ik in dienst ben bij de MSA als begeleidster van de kinderkoren olv Carmen Gomes.